Ekonomi

Starbucks Bayilik (Franchise) Başvurusu, Şartları ve Ücreti

Starbucks, 30 Mart 1971 tarihinde Gordon Bowker, Zev Siegl ve Jerry Baldwin tarafından kurulan kahve dükkanları zinciridir. Starbucks kahve zincirinin Türkiye’deki ilk mağazası 2003 yılında Bağdat Caddesi’nde açılmıştır. Starbucks bayiliği alarak 50 yılı aşkın bir süredir kahve ve içecek hizmeti sağlayan kahve dükkânı zincirinin bir parçası olabilirsiniz.

Starbucks Bayilik Şartları Nelerdir?

Starbucks bayiliği şartları şu şekildedir:

  • Starbucks bayiliği açmak istiyorsanız markanın şart koştuğu reklam harcamaları, personel harcamaları ve diğer giderleri karşılamanız gerekir.
  • Girişimci bir kişilik özelliğine sahipseniz Starbucks bayiliği açmak talebinizi gönül rahatlığıyla iletebilirsiniz.
  • Starbucks bayiliği açmanın en önemli şartlarından biri başarılı bir özgeçmişe sahip olmaktır. Starbucks şubesi yönetmek için daha önce önemli bir kurumda yöneticilik yapmış olmalısınız. Daha önce yöneticilik tecrübesi olmayan bir kişinin bayilik başvurusunun olumlu cevap alma diğer adaylara göre düşüktür.
  • Açacağınız Starbucks şubesini ve içindeki personelini iyi bir şekilde idare etmek için insan yönetiminde yetenekli olmanız gerekir.
  • Başvuru sırasında özgeçmişiniz araştırılır ve hukuken bir engele sahip olup olmadığınıza bakılır. Starbucks bayiliği açmak istiyorsanız markayı iyi temsil etmek için temiz bir geçmişe sahip olmanız gerekir.
  • Starbucks şubelerinde merkezin izin verdiği ürünleri tedarik etmelisiniz.
  • Starbucks şubenizde hizmeti aksatmayacak için gerekli ekipman ve makineleri sağlayıp bunların sermayesini karşılamalısınız.
  • Starbucks mağazalarının içinde şubenin büyüklüğüne göre hizmeti aksatmayacak sayıda personel çalıştırmalısınız.
  • Starbucks bayiliği işletirken müşteri memnuniyetini ön plana almalısınız. Bunun için personel ve şube temsilcisi olarak güler yüzlü bir iletişim tarzı benimsemelisiniz.
  • Starbucks markasını temsil edeceğiniz için şube içinde markayı zedeleyecek herhangi bir olay ya da hizmet yaşanmamalıdır. Starbucks markasını iyi yansıtacak bir hizmet anlayışı benimsemelisiniz.

2022 Starbucks Franchise Bedeli Ne Kadar?

Starbucks bayiliği açmak istiyorsanız franchise bedeli olan 800 bin TL ile 2 milyon 750 TL tutarını ödemeniz gerekir.

Starbucks Bayiliği Nasıl Alınır?

Starbucks bayiliği almak için Shaya Kahve A.Ş. ile iletişime geçmeniz gerekir. Bunun sebebi Starbucks’ın Türkiye içinde bir bayilik sistemi bulunmamasıdır. Türkiye’deki Starbucks distribütörü ve lisans sahibi olan Shaya Kahve ile bayilik isteği hakkında görüşmelisiniz. Shaya Kahve, ülkedeki tüm Starbucks şubelerini bünyesinde bulundurur. Bu nedenle lisans alma yoluyla Starbucks bayiliği açmanın az da olsa bir olasılığı vardır. Shaya Kahve iletişim adresleri iletişime geçebilirsiniz.

  • Shaya Kahve A.Ş. merkez şubesine giderek yüz yüze görüşme sağlayabilirsiniz. Shaya Kahve’nin adresi şu şekildedir: Saray Malallesi, Site Yolu Sokak, Anel Plaza, No: 5/4 Zemin Kat 34768 / Ümraniye / İSTANBUL
  • Shaya Kahve’nin telefon numarası olan 0 216 999 71 00 aracılığıyla yetkililere ulaşıp bayilik açma isteğinizi iletebilirsiniz.
  • Shaya Kahve’nin fax numarası olan 0 216 999 72 00 aracılığıyla yetkililere bayilik açmak isteğinizi fax yoluyla iletebilirsiniz.
  • Starbucks’ın resmi internet sitesi olan starbuckscardtr.com adresinden mesaj göndererek de bayilik hakkında bilgi alabilirsiniz.

Starbucks’ın Kaç Tane Bayisi Var?

Starbucks bayi sayısı Türkiye çapında 81 ilde olmak üzere toplam 562 adettir. Dünya çapında Starbucks şube sayısı ise 65 ülkede olmak üzere 21 bin adettir.

Starbucks Müşteri Hizmetleri İletişim Numarası Nedir?

Starbucks müşteri hizmetleri telefon numarası 0 850 800 0 729’dur. Bunun yanında Starbucks sitesi olan starbuckscardtr.com üzerinden “bize ulaşın” butonuna tıklayıp müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz. Daha sonra iletişime geçmek istediğiniz konu ve alt konuyu seçin. Kişisel bilgilerinizi girin ve göndermek istediğiniz mesajı yazın. Size kısa süre içinde Starbucks tarafından size dönüş yapılacaktır.